پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
با توجه به هزينه ي بالاي آزمونهاي سه محوري بر روي نمونه هاي سنگي و همچنين نياز مبرم به داده هاي آزمايشگاهي جهت توسعه ي معيارهاي تجربي، در مقاله ي حاضر روشي جهت مدل سازي تست سه محوري روي سنگ درزه دار با نرم افزار UDEC معرفي شده است . بدين منظور از مدلهاي حاكمه اي استفاده شده كه به حداقل پارامترهاي قابل تخمين نيازمند باشند . در اين تحقيق توجه عمده بر رفتار درزه هاي سنگي متمركز بوده و در مواردي با مدلسازي تست هاي برش مستقيم بر روي سطوح سنگي، كارايي مدلهاي حاكمه ي معرفي شده مورد ارزيابي قرار مي گيرد . پس از مقايسه ي مدلهاي معرفي شده و انتخاب مدل مناسب، شرايط تست سه محوري بر روي نمونه هاي درزه دار با استفاده از UDEC شبيه سازي شده و نتايج حاصل با داده هاي آزمايشگاهي مقايسه مي گردند.
معرفي روشهاي تحليل برگشتي براي تعيين مدول الاستيسيته (E) و نسبت تنشهاي افقي به عمودي (K ) مطالعه موردي تونل انتقال آب كاكارضا (خرم آباد لرستان)
تحليل برگشتي براي به دست آوردن پارامترهاي توده سنگ م وثر در رفتار تونل و سازههاي زير زميني، پارامترهايي مانند مدول آلاستيسيته E و نسبت تنشهاي افقي به عمودي K به كار گرفته مي شود . براي پيدا كردن روش تحليل برگـشتي مناسـب ، تكنيكهـاي جـستجوي مـستقيم در بـين روشهاي تحليل برگشتي بيشتر مورد توجه قرار گرفته اند . در اي ن مقاله الگوريتمهـاي جـستجوي مستقيم، روش تك متغيره ، روش تك متغيـره متنـاوب و روش الگـوي جـستجو ، كـه از روشـهاي تحليل برگشتي مستقيم مي باشند، معرفي شده اند و همچنـين روش تـك متغيـره درمـورد تونـل انتقال آب كاكارضا با استفاده از نرم افزار FLAC ، با موفقيت به كار گرفته شده است .
مقايسه عملكرد دو نوع ديلاتومتر در توده سنگهاي سازند دالان
آزمايش ديلاتومتري يكي از روش هاي آزمون برجا براي تعيين ويژگي هاي تغيير شكل پذيري توده هاي سنگ مي باشد . آزمون هاي ديلاتومتري متعددي در دو مرحله مطالعاتي براي بررسي شرايط توده سنگ هاي سازند دالان در نزديكي شهرستان اليگودرز در استان لرستان و با دو دستگاه متفاوت انجام گرفته است . متن حاضر به مقايسه تفاوت هاي ساختاري و فني، نحوه انجام آزمايش و عملكرد اين دو دستگاه، و همچنين نتايج به دست آمده از آزمايشات مذكور مي پردازد .
مطالعه كاني شناسي، دوام، سختي و مقاومت سازند قم در شرق و شمال شرق همدان
در اين پژوهش دوام - شكفتگي ، سختي و مقاومت بار نقطه اي و ارتباط اين ويژگيها براي سازند قم در شرق و شمال شرق همدان بررسي شده است . اين سازند در مناطق مذكورشامل آهك ، آهك ماسه اي ، مارن ، سيلت استون و كنگلومرا مي باشد . آزمايش دوام براي سنگهاي سخت در دو سيكل و براي سنگهاي نرم در پنج سيكل انجام شد . شاخص مقاومت بار نقطه اي نمونه ها نيز براي حالت طبيعي ، خشك و اشباع به دست آمد . در اين پژوهش سختي اشميت نمونه ها در صحرا نيز تعيين شد . مطالعات انجام شده نشان مي دهد كه ويژگي هاي مكانيكي اين سنگها متاثر از تركيب كاني شناسي ، اندازه دانه ، ساخت و بافت آنها مي باشد .
مدل كردن روند خرابي در ازمايش برزيلي بر پايه تئوري مكانيك شكست
هدف از اين مقاله ارزيابي آزمايش برزيلي و خرابي در آن از ديدگاه تئوري َمكانيك شكست مي باشد . در ابتدا با انجام تعدادي آزمايش برزيلي با پارامترهاي مختلف ( تغيير در هندسه نمونهها و سرعت بارگذاري ) ، نتايج مورد نياز از آزمايشگاه بدست آمد . براي تعيين مقاومت كششي واقعي سنگ مورد نظر از آزمايش كشش خالص بر روي نمونههاي سنگي استفاده شد . توسط برنامه OOFEM (Object Oriented Finite Element) كه قابليت تحليل با استفاده از مدلهاي مكانيك شكست را دارد و همچنين استفاده از مدل ترك نامعين چرخشي ) ) smeared rotating crack ، آزمايش برزيلي بصورت تئوري مدل گرديد و با انجام آناليز برگشتي، بعضي از پارامترهاي مورد نياز براي برنامه بدست آمد . مقايسه نتايج آزمايشگاهي با نتايج حاصل از برنامه، كارايي و انطباق خوب مدل ترك نامعين چرخشي در تحليل خرابي در مواد ترد و نيمه ترد را نشان ميدهد .
كلمات كليدي:
آزمايش برزيلي، آزمايش كشش مستقيم، مكانيك شكست، مدل ترك نامعين چرخشي، آناليز برگشتي، برنامه OOFEM
شناخت ويژگيهاي مكانيكي سنگها از اهميت بالايي برخوردار بـوده و نقـش بـسزايي در موفقيـت پروژه هاي عمراني داراست در اين پژوهش مطالعه ويژگيهاي مكانيكي سنگهاي دگرگـوني ناحيـه همدان كه عمدتا از گارنت شيست ، آندالوزيت شيست و استاروليت شيست تشكيل شده به منظور تعيين ناهمساني مقاومتي كششي آنها صورت گرفته است به همين منظور از ناحيه مورد مطالعه نمونه هايي از سنگهاي مورد نظر انتخاب و آزمايـشهاي مختلـف مقـاومتي كشـشي بـار نقطـه اي ( قطري و محوري ) و مقاومت كششي برزيلي با زواياي مختلف ) B زاويه بـين محـور بارگـذاري و سطوح تورق مغزه ) در دو حالت خشك و اشـباع انجـام گرديـده و از نتـايج حاصـله ناهمـساني مقاومتي آنها تعيين و محاسبه گرديده است . نتايج حاصله نشان مي دهد كه ناهمـساني مقـاومتي در سنگها به درجه ت ورق ( ميزان دگرگوني ) و اندازه زاويه ) B زاويه بين محور بارگذاري و سطوح تورق مغزه ) بستگي دارد و آب نقش مهمي در افزايش ناهمساني مقاومتي در سنگهاي متورق دارد.
نه تنها در كشور ما بلكه در كليه نقاط جهان مسأله چند و چون مطالعات ژئوتكنيك در پروژه هاي زيرزميني همواره مورد بحث و مجادله ماب ين مثلث ساخت و ساز يعني كارفرما، مشاور، پيمانكـار بوده و هست . در ايران، اخيراً بدليل افزايش ساخت تونلها در پروژه هـاي مختلـف ، نيـاز بـه در ك بيشتر و صحيح تر عناصر درگير با اينگونه پر وژه ها از مسايل ژئوتكنيكي مرتبط ، محـسوس تـر گشته است . هدف از تهيه و ارائه اين مقالـه ، آشـنايي تـصميم گيـران، برنامـه ريـزان، مـشاوران و پيمانكاران درگير با پروژه هاي تونلسازي با چارچوب كلي مطالعات ژئـوتكنيكي در پـروژه هـاي تونل مي باشد . اين چارچوب شامل اهميت، چگونگي، احجام ( ريالي، زماني، فني ) و روشهاي انجـام اين مطالعات مي شود .
كامپيوتر به عنوان پيشرفته ترين ماشين پردازش و محاسبات انسانها ، به كمك آن آمده تا با نظم و سرعت، داده ها را طوري طبقه بندي كند كه نيازش در حداقل زمـان برطـرف شـود . نـرم افـزار MROCK ن يز بر اساس هم ين هدف طراح ي شده است و هر چند اصول اول يه MROCK براسـاس تئوري ها يي است كه در مقالات و كتابها يي كه در منابع ذكر شده اند، طراحـ ي شـده اسـت امـا در جهت تكميل و تسه يل در برداشتها ي صحرا يي و ن يز مقا يسه سر يع نتا يج ايده ها يي به آن اضـاف ه شده است . نرم افزار MROCK بر اساس يك سر ي تصاو ير ( كه از درزه ها در برداشت سـطح ي و يا مغزه ها ي گمانه ا ي ته يه م ي شود ) و يا د يگر داده ها ي صحرا يي كار م ي كند . نهايتا خروجـ ي آن مشخصه هاي درزه شدگ ي توده سنگ، از جمله چگال ي وزن ي درزه، RQD ، شـمارش حجمـ ي درزه، فاكتور شكل بلوك و اند يس توده سنگ Rmi است . به عنوان يك نمونه : با ته يه تصاو يري از مغزه هاي يك گمانه و ورود آنها به MROCK و مشخص كردن محل درزه ها توسط ابـزار هـا ي پـ يش بيني شده در آن، م ي توان به راحت ي چگال ي وزن ي درزه ها و RQD را در يافت كرد و يا از امكانـات تبديلي ( مثلا تبديل RQD به حجم بلوك يا شمارش حجمي درزه و برعكس ) استفاده نمود . همچنين به طور خودكار م ي توان گمانه را به چند ين قسمت طوري تقسيم كرد كـه از نظـر چگـال ي درزه در يك محدوده باشند و برا ي هر قسمت جداگانه محاسبات صورت گ يرد ( كه اين كار به طـور دسـت ي بسيار مشكل است ).
در اين مقاله ، با انتخاب منحني نيرو تغيير شكل سازه تونل ، بصورت كنترل شده در فواصل زماني ، مسئله مدت زمان آزاد شدن تنشها در حين حفاري تونل و نصب ساپورتهاي موقت و در نهايت پايداري سيستم تونل ، مدل شده است.مدل ارائه شده در واقع يك مدل مهندسي با كنترل ضريب اطمينان مي باشد . دراين تحقيق كه در واقع روش بكار رفته در آناليز و طراحي سازه تونل طرح انتقال آب چشمه لنگان نيز مي باشد ، با مدل كردن مسئله مدت زمان آزاد سازي تنشها و مراحل مختلف اجرا ، اعم از حفاري ، نصب ساپورتهاي موقت و در نهايت اجراي سيستم محافظ بتني ، روشي در خصوص طراحي تونلها به همراه ساپورتهاي موقت در محيط سنگ و يا خاك ارائه شده است . آناليز مربوطه در حالات استاتيكي و ديناميكي ( زلزله ) با در نظرگرفتن يك محيط كرنش مستوي با معيار شكست موهر – كلومب و لحاظ كردن اثرات متقابل خاك و سازه در محيط Plaxis انجام شده و نتايح ارائه شده است .
تحليل عددي تاثير خصوصيات هندسي و ژئومكانيكي درزه ها بر رفتار تونل
رفتار تونل در توده سنگ معمولاً از خصوصيات هندسي و ژئومكانيكي درزه ها تاثير مي پذيرد . در اين مقاله براي ارزيابي كمي تاثير خصوصيات درزه ها بر رفتار تونل تعدادي مطالعه پارامتري با استفاده از روش تحليل عددي المان مجزا ) ) DEM انجام شد . به منظور ارزيابي حساسيت پاسخ UDEC تونل در مقابل پارامتر فراواني درزه ها يك سري مدلهاي كرنش صفحه اي به كمك برنامه طراحي و تحليل شد . مدل ساختاري بارتون _ بنديس براي شبيه سازي رفتار درزه ها در نظر گرفته شد . نتايج نشان داد كه جابجايي بلوكهاي كليدي تشكيل شده در سقف تونل و همچنين تنشهاي خمشي شاتكريت با ابعاد بلوكهاي سنگي متناسب مي باشد، در حالي كه نيروي محوري پيچ سنگ با اين پارامتر رابطه عكس دارد . با استفاده از نتايج تحليل عددي سه بعدي 3DEC مشخص شد كه شناسايي بحراني ترين حالت شيب و جهت شيب درزه ها براي ارزيابي شرايط پايداري سينه كار تونل از اهميت زيادي برخوردار است.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.