پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
شناسایی مخاطرات محتمل ناشی از برخورد با شرایط زمینشناسی پیش بینی نشده در احداث تونلهاي زیرزمینی و تشکیل زنجیره ریسک
خلاصه: انجام مطالعات دقیق و کافی براي پیشبینی واقعبینانه شرایط زمینشناسی و خصوصیات مهندسی سنگها، امکان طراحی مناسب و در نتیجه برآورد صحیحی از امکانات و تمهیدات لازم اجرایی، متناسب با شرایط موجود را در زمان اجرا فراهم مینماید. با توجه به ناهمگنیها و پیچیدگیهایی که در شناخت خصوصیات مهندسی سنگها وجود دارد، علاوه بر اقدامات عملی مانند حفر گمانه و آزمایشات دقیق، تفسیر واقعبینانه مستلزم تحقق این مهم است. هدف از این مقاله، شناسایی ریسکها و مخاطرات محتمل و تشکیل زنجیره ریسکی است که پس از برخورد با شرایط زمین- شناسی پیشبینی نشده (گسل، گوژگسل، ناودیس، تاقدیس، آبهاي زیرزمینی و....) ممکن است منجر به تاخیرات درزمان و هزینه پروژه شوند. شناسایی ریسکها بوسیله مصاحبه و توزیع پرسشنامه در بین کارشناسان تونل انجام گرفته است.
بررسی ارتباط بین زاویه اصطکاك داخلی و درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست در مصالح درشت دانه سدهاي خاکی
خلاصه مصالح درشت دانه قسمت عمده اي از حجم بدنه سدهاي خاکی را تشکیل می دهد، لذا هزینه هاي قابل توجهی از ساخت سد هاي خاکی به تامین مصالح پوسته سد اختصاص دارد. از آنجائیکه انجام آزمایشات سه محوري و برش مستقیم نیاز به زمان و هزینه نسبتا زیادي دارد، لذا در صورتی که بتوان با استفاده از خصوصیات فیزیکی سنگدانه ها، درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست و...، پارامترهاي مقاومت برشی را برآورد نمود، آنگاه در زمان و هزینه هاي آزمایشات مذکور صرفه جویی بسزائی بعمل خواهد آمد. در پژوهش حاضر، با استفاده از نتایج آزمایشات انجام شده بر روي منابع قرضه درشت دانه سدهاي مختلف، تحلیل هاي آماري لازم صورت گرفته است. در تحلیل هاي آماري مذکوراز نتایج آزمایشات برش مستقیم و سه محوري استفاده شده است. نتایج تحلیل هاي آماري مذکور نشان می دهد که بین درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست و زاویه اصطکاك داخلی مصالح درشت دانه ارتباط معناداري وجود دارد.
ارزیابی روابط تجربی موجود جهت تعیین ظرفیت باربري شمع با استفاده از SPT : مطالعه موردی
خلاصه پیشبینی ظرفیتباربري محوري شمعها همواره یکی از مسائل چالشانگیز در مهندسی ژئوتکنیکبوده است.در سالهاي اخیر، تعیین ظرفیتباربري شمع ها توسط روشهاي مبتنی بر نتایج آزمایشات درجا به عنوان مکمل روش هاي استاتیکی و دینامیکی مورد توجه مهندسان قرار گرفته است. رایج ترین آزمایشدرجا بوده و تعیین ظرفیت باربري شمع توسط این آزمایش یکی از کاربردهاي آن می باشد. از (SPT) آزمایشنفوذ استاندارد سوي دیگر، از روش هاي عددي و محاسبات اجزاي محدود در طراحی پی ها استفاده می شود. در این مقاله، روش هاي مختلف تعیین ظرفیت مقایسه شده است. PLAXIS 3D Foundation مورد بررسی قرار گرفته و با مقادیر حاصل از نرم افزار SPT باربري شمع با استفاده از آزمایش سپس نتایج بدست آمده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند.
کلمات کلیدي:
شمع، ظرفیتباربري، آزمایشنفوذ استاندارد، نرم افزار Plaxis 3D Foundation
بررسیپارامترهاي مختلف خاك و عمق خاك روباره بر نشست هاي کوتاه مدت در حفاري تونل ، مطالعه موردي حد فاصل ایستگاه آزادي تا ایستگاه صفه متروي اصفهان
خلاصه مسئله استفاده از تونل هاي زیرزمینی جزو مسائلی است که بسیار مورد توجه بوده و می تواند بسیاري از مشکلات موجود در زمینه حمل و نقل ، انتقال آب ، سایت هاي تاسیساتی زیر زمینی و ... را حل نماید . به طور کلی حفر تونل و دیگر سازه هاي زیرزمینی منجر به حذف توده اي از خاك و سنگ محل و بروز تغییرات قابل توجه در وضعیت تنش اطراف آنها می گردد . یکی از عوامل اصلی براي به حداقل رساندن تاثیرات زیان آور احتمالی نشست زمین بر روي سازه هاي موجود و محیط ، توانایی پیش بینی پروفیل نشست زمین می باشد .ایجاد خطوط زیرزمینی قطار شهري در اصفهان از مدت ها قبل تصویب شده و خط 1 آن جزو خطوط اولویت دار این کار انتخاب گردید. فاز اول قطار شهري اصفهان از ترمینال کاوه تا ترمینال صفه ادامه دارد . بررسی مکان ، نحوه حفاري تونل ها و همچنین اثرات ناشی از حفاري منجمله میزان نشست و اثرات احتمالی آن بر روي سازه هاي ساخته شده بر روي سطح زمین بسیار مهم و حیاتی می باشد . در این تحقیقات ابتدا به بررسی و تحلیل مطالعات انجام شده در نقاط مختلف جهان و سپس به بررسی میزان تاثیر عمق تونل و خاك روباره آن بر میزان نشست تونل و مقایسه نتایج حاصل از ابزار دقیق با نتایج به دست آمده از روش هاي عددي و همچنین بررسی و تاثیر پارامترهاي مختلف خاك بر میزان این نشست ها پرداخته شده است .
شبیه سازي انفجار زیر سطحی در خاك ماسه اي با اصلاح معادله حالت تراکم ماسه
خلاصه صورت می پذیرد. اما به علت در نظر گرفته Autodyn مدل سازي انفجار در خاك با استفاده از مدل ماسه ارائه شده توسط لاین در نرم افزار نشدن نرخ سرعت بارگذاري انفجار و درجه اشباع خاك در این مدل، چندان براي این کار مناسب نبوده و با خطا همراه می باشد. بنابراین در این تحقیق ضمن اثبات ادعاي فوق، اصلاحات مورد نظر بر روي معادله حالت خاك ماسه اي انجام شده است که براي این منظور دو نوع خاك ماسه تحت اثر انفجار زیر سطحی قرار گرفته و سپس نتایج آنها با Ansys Autodyn v اي و ماسه اصلاح شده در این تحقیق به کمک نرم افزار 13 مورد ارزیابی TM5-855- کمک روابط موجود در آیین نامه 1 قرار گرفته است.
کلمات کلیدي:
انفجار ، سازه مدفون ، پدافند غیر عامل ، معادله حالت ، درجه اشب
تحليل سه بعدي فونداسيون گسترده متكي بر شمع در خاك ماسهاي همگن و ماسه لايهاي با استفاده از روش اجزاي محدود
خلاصه فونداسيون گسترده متكي بر شمع زمانيكه راديه نميتواند ملزومات طراحي را در انتقال بارهاي سازه به خاك برآورده كند، مد نظر قرار ميگيرد. به منظور طراحي بهينه اين نوع پيها از مفهوم شمعهاي كاهنده نشست پي استفاده ميشود. در تحقيق صورت گرفته تحليل سه بعدي فونداسيون گسترده متكي بر شمع تحت بار قائم با استفاده از روش اجزاي محدود مورد بررسي قرار گرفته است. مطالعه پارامتري جهت بررسي اثر طول و نحوه چيدمان شمعها در خاك ماسهاي همگن سست و ماسه لايهاي انجام گرفته است. نتايج نشان ميدهد كه بسته به نوع خاك واقع در زير پي، استفاده از تعداد محدود شمع با طول مشخص و چيدمان اصولي در زير راديه ، ميتواند منجر به كاهش نشست و بهينه شدن طرح گردد.
كلمات كليدي:
فونداسيون گسترده متكي بر شمع، روش اجزاي محدود سه بعدي، خاك ماسهاي، چيدمان و طول شمع
شناسایی اثرات زلزله و رخدادهاي ناشی از آن در زمان احداث پروژه هاي سدهاي خاکی
چکیده: در دهه هاي اخیر، با توجه افزایش تقاضاي آب و نیروي الکتریسیته، سدها نقش بسزایی را در برآورده کردن این نیازها ایفا می کنند. گاهی اوقات افزایش این نیازها موجب نادیده گرفتن حضور خطرات بالقوه در نزدیکی سدها شده است و ساخت و سازها در محدوده هاي پرخطر ادامه یافته است. یکی از این مخاطرات مهم با توجه به اقلیم کشورمان، زلزله است. در محدوده ي گسل ها و مناطق زلزله خیز، اشتباه در محاسبات، اجراي نامناسب و غیر ایمن و جایگزینی نادرست سدها آن ها را به ساختارهاي بالقوه پرخطر تبدیل نموده است. طی قرن حاضر سدهاي خاکی زیادي در مناطق لرزه خیز ساخته شده است. احتمال رخداد زلزله و فعالیت هاي تکتونیکی در اثر حرکت گسل ها، هم در دوره ساخت و هم در دوره بهره برداري در این سدها وجود خواهد داشت، که در صورت وقوع آثار مخربی را به همراه خواهد داشت. آنچه در این مقاله بعد از مروري بر رخداد زلزله مورد بررسی قرار گرفته است شناسایی حوادث مختلفی است که پس از وقوع زلزله در حین ساخت سدهاي خاکی ممکن است به صورت متوالی رخ دهند و مجموعه اثرات آن ها اثر نهایی ریسک زلزله را بر پروژه ساخت مشخص می کند. این عملیات بامصاحبه و توزیع پرسش نامه بین افراد خبره دست اندر کار طرح و ساخت سد انجام پذیرفته است و روند رخداد آنها به تصویر کشیده شده است.
بهبود پیش بینی مدل هاي رفتاري خاك هاي چسبنده با کاربرد نظریه بیش ارتجاعی
خلاصه مدلهاي رفتاري نوین که امروزه براي پیش بینی رفتار خاکهاي چسبنده مورد استفاده قرار می گیرند، بطور معمول رفتار مقاومتی نمونه هاي با بیش تحکیم یافتگی زیاد را دست بالا برآورد می کنند. دلیل این امر، استفاده از نظریه هاي ارتجاعی کاهیده براي پیش بینی قسمت ارتجاعی رفتار خاك است. این ویژگی نامطلوب می تواند در عمل موجب طراحی غیرایمن سازه هاي خاکی گردد. در این مقاله ابتدا نظریه ارتجاعی کاهیده مورد بررسی قرار گرفته و کاستی آن در پیش بینی رفتار خاکهاي چسبنده بیان شده است. نشان داده شده است که استفاده از نظریه بیش ارتجاعی علاوه بر آنکه پایستگی انرژي در بخش ارتجاعی رفتار را تضمین می نماید، می تواند موجب بهبود رفتار پیش بینی شده براي نمونه هاي با بیش تحکیم یافتگی زیاد گردد. علاوه بر این نشان داده شده است که با اصلاح پارامترهاي سطح تسلیم، می توان رفتار این خاکها در بارگذاري سه محوري کششی را با دقت بیشتري پیش بینی نمود.
بررسی عددي و آزمایشگاهی ظرفیت بالارانش مهاري مدفون در ماسه مسلح شده با ژئوسینتتیک
خلاصه در مهندسی عمران سازههاي زیادي وجود دارند که پی آنها با نیروي بزرگ بالارانش مواجه است، که به منظور تامین مقاومت کافی براي مقابله با این نیروهاي کششی که ناشی از باد یا زلزله میتوانند باشند استفاده از مهاريها مطرح شده است. در این مقاله به بررسی عددي و آزمایشگاهی عوامل موثر بر ظرفیت بالارانش مهاريهاي مسلح شده با ژئوسینتتیکپرداخته میشود که اثر هر یک از پارامترهاي نسبت عمق، دانسیته نسبی و تعداد لایههاي مسلح کننده بر روي ظرفیت بالارانش مهاريها بدست آمده است. خاك در نظر گرفته شده ماسهي یکنواخت میباشد و از ژئونت نشان میدهند که هرچه تعداد لایههاي ژئونت بیشتر میشود (PIR) به عنوان مسلح کننده استفاده شده است. نمودارهاي نسبت نیروي بالارانش نیروي بالارانش مهاري نیز بیشتر میشود و اولین لایه بیشترین تاثیر و لایه چهارم اثر ناچیزي را در افزایش نیروي بالارانش داشته است. با مقایسه علاوه بر زاویه اصطکاك داخلی خاك با افزایش نسبت (Ku) نتایج این تحقیق با نظریه میرهوف و آدامز مشخص شد که ضریب اسمی بالارانش عمق نیز مقدارش کاهش مییابد.
بهينه سازي ميرايي و سرعت موج فشاري در تحليل خطي پاسخ قائم زمين در دامنه زمان
خلاصه تحليل پاسخ زمين يكي از مسائل اساسي در مهندسي ژئوتكنيك لرزه اي است. در اغلب مواقع، از پاسخ قائم زمين صرفنظر مي شود. ولي با توجه به زلزلههاي اخير و نتايج شتاب نگاشتهاي قائم ثبت شده از آنها اهميت پاسخ قائم سايت دو چندان مي نمايد. در اين مقاله از مدل جرم متمركز براي براي انجام تحليل ها استفاده گرديد. Turkey Flat تحليل پاسخ قائم زمين در حالت خطي در دامنه زمان استفاده شده است. از مشخصات سايت پارامترهاي سرعت موج فشاري و ميرايي خاك به عنوان پارامترهاي بهينه سازي انتخاب گرديدند. براي بهينه سازي از تابع بهينه سازي استفاده گرديد. نتايج تحليل هاي نشان مي دهند كه پاسخ هاي محاسبه شده به پاسخ هاي واقعي انداز هگيري شده MATLAB در patternsearch بسيار نزديك هستند.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.