پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی تحلیلی تغییرات نیروي برشی در ارتفاع دیوارهاي حایل صلب طره اي و انعطاف پذیر کوتاه طی مدت زلزله
چکیده : مطالعه ی تحلیلی روی مدل های دو بعدی Plaxis در این تحقیق با روش اجزای محدود و با استفاده از نرم افزار دیوار حایل صلب طره ای و انعطاف پذیر با مهار انجام گرفت . این مطالعات شامل بررسی تغییرات نیروی برشی در ارتفاع دیوار حایل صلب طره ای و انعطاف پذیر کوتاه در اثر تغییرات جنس خاک پشت دیوار ، نوع دیوار ، ضخامت دیوار انعطاف پذیر و ارتفاع دیوار در طی مدت وقوع زلزله می باشد . نتایج نشان داده اند که : ١- مقدار نیروی برشی ایجاد شده در دیوار صلب بیشتر از دیوار حایل انعطاف پذیر است ٢- مقدار نیروی برشی ایجاد شده در دیوار حایل انعطاف پذیر و صلب با افزایش ارتفاع دیوار افزایش می یابد ٣- در دیوار حایل انعطاف پذیر ٥ متری هر چقدر که وزن مخصوص خاک پشت دیوار بیشتر باشد مقدار نیروی برشی ایجاد شده در دیوار بیشتر است ولی در در دیوار انعطاف پذیر با ارتفاعی بین ١٠ تا ٢٠ متر علاوه بر وزن مخصوص خاک می بایستی به فاکتور تکیه گاه جانبی دیوار از دیدگاه جنس خاک توجه شود . ٤- در دیوار حایل صلب با ارتفاعی بین ٥ تا ٢٠ متر مقدار نیروی برشی علاوه بر وزن مخصوص خاک پشت دیوار به تکیه گاه جانبی دیوار از دیدگاه جنس خاک بستگی دارد.
تحلیل عددي یک قطعه آزمایشگاهی جهت اندازه گیري چقرمگی شکست سنگ ها
خلاصه ارزیابی چقرمگی شکستمواد سنگی در شاخه هاي مختلف مهندسی مانند حفاري تونل ها، شکست هیدرولیکی، و بویژه در شکست هاي وابسته به زمین شناسی و زلزله شناسی بسیار اهمیت دارد. چقرمگی شکست سنگ خاصیتی از ماده سنگی است که میزان مقاومت آن را در برابر گسترش ترك بیان می کند و با استفاده از روشهاي گوناگون آزمایشگاهی قابل اندازه گیري می باشد. در این مقاله چقرمگی شکست قطعه نیمه دیسک تركدار با استفاده از روش اجزاء محدود در دو حالت سه بعدي و دو بعدي مورد توجه قرار می گیرد. با استفاده از آنالیز تعداد وسیعی از این نمونه I سنگی، رابطه اي سودمند به منظور ارزیابی ضریب شدت تنش بی بعد شده در مودشکست ارائه می گردد.
کلمات کلیدي:
قطعه نیمه دیسک ترك دار، روش اجزاء محدود، ماده سنگی، چقرمگی شکست
تعیین درصد بهینه خرده لاستیک در ماسه جهت بهبود رفتار مکانیکی آن با استفاده از آزمایش برش مستقیم بزرگ مقیاس (30×30 cm)
خلاصه در این مقاله درصد بهینه خرده لاستیک در ماسه جهت افزایش پارامترهاي مقاومت برشی آن و همچنین تاثیر اضافه کردن خرده لاستیک روي مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور، ماسه با (box 30×30 cm) منحنی نیرو تغییر مکان با استفاده از آزمایش برش مستقیم بزرگ مقیاس درصدهاي مختلف خرده لاستیک و همچنین تنش هاي نرمال مختلف مورد آزمایش برش مستقیم قرار گرفت و میزان درصد خرده لاستیک بهینه که به ازاي آن مقاومت برشی آن حداکثر می باشد، تعیین شده است. از آنجایی که مقاومت برشی خاك ها حاصل از زاویه اصطکاك داخلی و چسبندگی می باشد، تاثیر خرده لاستیک روي هریک از این پارامترها نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که اضافه کردن خرده لاستیک باعث افزایش چسبندگی خاك و در نتیجه افزایش مقاومت برشی ماسه می شود، درحالیکه تاثیر خرده لاستیک در افزایش زاویه اصطکاك داخلی ناچیز می باشد. و از آنجایی که ماسه ها فاقد چسبندگی می باشند، اضافه کردن خرده لاستیک در جهت بهبود مقاومت برشی خاك بسیار موثر است. همچنین نتایج نشان می دهد افزایش خرده لاستیک باعث کاهش نسبی سختی خاك و افزایش ظرفیت شکل پذیري آن می شود.
کلمات کلیدي:
خرده لاستیک، درصد بهینه، مسلح کردن خاك، مقاومت برشی، آزمایش برش مستقیم
افزایش میزان تاثیر روش الکترواسمز در بهبود خاك هاي واگرا با تزریق محلول هاي شیمیایی
خلاصه یکی از روش هاي بهبود خاك هاي واگرا روش الکترواسمز می باشد. در این روش به واسطه ایجاد میدان الکتریکی، یون هاي سدیم در اثر زهکشی آب حفره اي از خاك خارج شده و از میزان واگرایی کاسته می شود. در این مطالع ه، محلول هاي شیمیایی کلرید پتاسیم و کلرید کلسیم (به طور ترکیبی) به روش الکتروسینتیک به خاك واگرا تزریق و در اثر رخداد پدیده تبادل کاتیون ی از میزان افت ولتاژ کاسته شده است. نتایج نشان می دهند که با تزریق نسبت 60 درصد کلرید کلسیم و 40 درصد کلرید پتاسیم ، میزان واگرایی در طول نمونه مورد بررسی تقریبا به صفر رسیده است، که این میزان کاهش واگرایی بسیار مطلوب می باشد.
تاثیر جایگزینی یون هاي با ظرفیت هاي مختلف بر میزان بهبود واگرایی
خلاصه براي اصلاح خاك هاي واگرا در عمق می توان از روش تزریق الکتروسینتیک محلول هاي شیمیایی کمک گرفت. با استفاده از این روش و جایگزینی یون سدیم خاك واگرا با یون هاي با ظرفیت بالاتر، از میزان واگرایی خاك کاسته می شود. هر چه ظرفیت یون هاي ماده تزریق بیشتر باشد، در نتیجه پدیده تبادل کاتیونی بهتر و بیشتر صورت می پذیرد. در این مطالعه، از این اصل استفاده شده و سه ماده سولفات آلومینیوم، کلرید کلسیم و کلرید پتاسیم به صورت ترکیبی به خاك تزریق شده اند. ابتدا کلرید پتاسیم به خاك تزریق شده و پس از انجام این تزریق، مواد سولفات آلومینیوم و کلرید کلسیم به خاك تزریق شده اند. نتایج آزمایش هاي تعیین واگرایی نشان می دهند که جایگزینی یون هاي سدیم و پتاسیم خاك با یون هاي با ظرفیت بالاتر بهتر صورت پذیرفته و از واگرایی خاك کاسته می شود.
بررسی تاثیرابعاد صفحه بارگذاري بر ظرفیت باربري بستر در آزمایش بارگذاري صفحه
خلاصه در این تحقیق به جمع آوري مقالاتی که به بررسی تغییر ابعاد صفحه بارگذاري آزمایش بارگذاري صفحه بر روي ظرفیت باربري بستر در خاکهاي مسلح شده با ژئوتکستایل و خاکهاي غیر مسلح، پرداخته شده است. با بررسی مقالات در این زمینه می توان دریافت که با افزایش ابعاد صفحه ي BCR = افزایش می یابد ، اما نسبت ظرفیت باربري (qu(R)) و در خاك مسلح (qu) بارگذاري ، ظرفیت باربري در خاك غیر مسلح کاهش می یابد . همچنین به میزانی که مساحت صفحه ي بارگذاري افزایش یابد مقدار ظرفیت باربري افزایش یافته اما متناسب با آن مقدار جابجایی Cu= نیز افزایش می یابد که این امر موجب کاهش مقدار ضریب فشاري یکنواخت الاستیک خاك می گردد.
کلمات کلیدي:
نسبت ظرفیت باربري، آزمایش بارگذاري صفحه،ظرفیت باربري ، عرض پی ،Bearing Capacity Ratio
نویسندگان :
محمدحسین سجودي ، محمد رضا زمانی ابیانه ، محسن جمشیدي ، محمدابراهیم محمودنیا
محاسبه تغيير مكان لرزهاي شيبهاي خاكي بر اساس روش قطعات افقي (HSM)
خلاصه محاسبه تغييرمكان نقشحائز اهميتي در طراحي بهينه تحت بارگذاري لرزهاي دارد. روش هاي مبتني بر محاسبه فشار فعال لرزهاي به تنهايي نمي تواند منجر به طرح مناسبي شود. در اين تحقيق با استفاده از اصول تعادل حدي، تغيير مكان لرزهاي شيب هاي مسلح نشده برآورد شده است. هدف اصلي تحقيق، ارائه راهكاري جديد براي محاسبه تغيير مكان ماندگار شيب هاي مسلح نشده به روش قطعات افقي مي باشد. روشي كه در اين تحقيق مورد استفاده واقع شده است، روش قطعات افقي مي باشد. روش تحليلي مورد استفاده بر اساس تئوري تعادل حدي وتقسيم گوه گسيختگي بحراني به قطعات افقي مي باشد، بطوريكه هم تعادل نيروهاي داخلي و هم نيروهاي خارجي ارضاءگردد. همچنين تاثيرپارامترهاي مختلف مثل وزن مخصوص خاك ، ارتفاع شيب و چسبندگي خاك بر بررسي شده است. در ادامه اين تحقيق مقدار تغيير مكان ماندگار براي 3 دسته شتاب نگاشت مربوط به زلزله حوزه نزديك ايمپرييال ولي وزلزله ky شتاب تسليم هاي حوزه دور لوما پرييتا وكوبه محاسبه شده و نتايج حاصله مربوط به اين زلزله ها موردمقايسه قرارمي گيرد. درنهايتاعتبار نتايج روش قطعات افقي ارائه شده با استفاده از نتايج دو روش معتبر تحليلي ارزيابي شده و همخواني مناسبي بين اين نتايج مشاهده گرديده است.
كلمات كليدي:
تغيير مكان لرزهاي ، شيب خاكي، تعادل حدي،روش قطعات افقي
شناسایی مخاطرات محتمل ناشی از برخورد با شرایط زمینشناسی پیش بینی نشده در احداث تونلهاي زیرزمینی و تشکیل زنجیره ریسک
خلاصه: انجام مطالعات دقیق و کافی براي پیشبینی واقعبینانه شرایط زمینشناسی و خصوصیات مهندسی سنگها، امکان طراحی مناسب و در نتیجه برآورد صحیحی از امکانات و تمهیدات لازم اجرایی، متناسب با شرایط موجود را در زمان اجرا فراهم مینماید. با توجه به ناهمگنیها و پیچیدگیهایی که در شناخت خصوصیات مهندسی سنگها وجود دارد، علاوه بر اقدامات عملی مانند حفر گمانه و آزمایشات دقیق، تفسیر واقعبینانه مستلزم تحقق این مهم است. هدف از این مقاله، شناسایی ریسکها و مخاطرات محتمل و تشکیل زنجیره ریسکی است که پس از برخورد با شرایط زمین- شناسی پیشبینی نشده (گسل، گوژگسل، ناودیس، تاقدیس، آبهاي زیرزمینی و....) ممکن است منجر به تاخیرات درزمان و هزینه پروژه شوند. شناسایی ریسکها بوسیله مصاحبه و توزیع پرسشنامه در بین کارشناسان تونل انجام گرفته است.
بررسی ارتباط بین زاویه اصطکاك داخلی و درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست در مصالح درشت دانه سدهاي خاکی
خلاصه مصالح درشت دانه قسمت عمده اي از حجم بدنه سدهاي خاکی را تشکیل می دهد، لذا هزینه هاي قابل توجهی از ساخت سد هاي خاکی به تامین مصالح پوسته سد اختصاص دارد. از آنجائیکه انجام آزمایشات سه محوري و برش مستقیم نیاز به زمان و هزینه نسبتا زیادي دارد، لذا در صورتی که بتوان با استفاده از خصوصیات فیزیکی سنگدانه ها، درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست و...، پارامترهاي مقاومت برشی را برآورد نمود، آنگاه در زمان و هزینه هاي آزمایشات مذکور صرفه جویی بسزائی بعمل خواهد آمد. در پژوهش حاضر، با استفاده از نتایج آزمایشات انجام شده بر روي منابع قرضه درشت دانه سدهاي مختلف، تحلیل هاي آماري لازم صورت گرفته است. در تحلیل هاي آماري مذکوراز نتایج آزمایشات برش مستقیم و سه محوري استفاده شده است. نتایج تحلیل هاي آماري مذکور نشان می دهد که بین درصد کلوخه هاي رسی و دانه هاي سست و زاویه اصطکاك داخلی مصالح درشت دانه ارتباط معناداري وجود دارد.
ارزیابی روابط تجربی موجود جهت تعیین ظرفیت باربري شمع با استفاده از SPT : مطالعه موردی
خلاصه پیشبینی ظرفیتباربري محوري شمعها همواره یکی از مسائل چالشانگیز در مهندسی ژئوتکنیکبوده است.در سالهاي اخیر، تعیین ظرفیتباربري شمع ها توسط روشهاي مبتنی بر نتایج آزمایشات درجا به عنوان مکمل روش هاي استاتیکی و دینامیکی مورد توجه مهندسان قرار گرفته است. رایج ترین آزمایشدرجا بوده و تعیین ظرفیت باربري شمع توسط این آزمایش یکی از کاربردهاي آن می باشد. از (SPT) آزمایشنفوذ استاندارد سوي دیگر، از روش هاي عددي و محاسبات اجزاي محدود در طراحی پی ها استفاده می شود. در این مقاله، روش هاي مختلف تعیین ظرفیت مقایسه شده است. PLAXIS 3D Foundation مورد بررسی قرار گرفته و با مقادیر حاصل از نرم افزار SPT باربري شمع با استفاده از آزمایش سپس نتایج بدست آمده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند.
کلمات کلیدي:
شمع، ظرفیتباربري، آزمایشنفوذ استاندارد، نرم افزار Plaxis 3D Foundation
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.