پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی تاثیر افزودن خرده هاي لاستیک بر روي تولید فشار آب حفره اي خاك هاي ماسه اي اشباع با استفاده از دستگاه سه محوري
خلاصه امروزه محققان به دنبال یافتن مصالح جدیدي هستند که در ترکیب با خاك، علاوه بر بهبود بخشیدن به مشخصات مکانیکی خاك، از مقاومت و دوام خوبی نیز برخوردار باشند. در این تحقیق رفتار نوعی خاك که از اختلاط خرده هاي لاستیک با ماسه بدست می آید مورد مطالعه قرارگرفته است. هدف اصلی از انجام این تحقیق، ارزیابی نقش خرده هاي لاستیک بر روي تغییرات فشارآب حفره اي خاكهاي ماسه اي اشباع می باشد. روي نمونه ها انجام شده و نتایج بدست آمده از این آزمایشات نشان (CU) بدین منظورتعدادي آزمایش سه محوري تحکیم یافته زهکشی نشده می دهد که افزودن خرده هاي لاستیک تا در صد وزنی مشخصی سبب کاهش فشار آب حفره اي و افزایش مقاومت برشی خاك می شود.
کلمات کلیدي:
خرده هاي لاستیک، ماسه، فشار آب حفره اي، مقاومت برشی، آزمایش سه محوري
بررسی تاثیر افزودن پودر لاستیک بر روي تولید فشار آب حفره اي خاك هاي ماسه اي اشباع با استفاده از دستگاه سه محوري
خلاصه با توجه به پتانسیل بالاي پروژه هاي عمرانی در استفاده از لاستیک، به خصوص به عنوان جایگزینی مناسب براي مصالح خاکی دانه اي، انجامتحقیقات گسترده در خصوص کاربرد این مصالح در پروژه هاي عمرانی بسیار پر اهمیت است. در این تحقیق رفتار نوعی خاك که از اختلاط پودرلاستیک با ماسه بدست می آید مورد مطالعه قرارگرفته است. هدف اصلی از انجام این تحقیق، ارزیابی نقش پودرلاستیک بر روي رفتار روي نمونه ها انجام (CU) زهکشی نشده خاکهاي ماسه اي اشباع می باشد. بدین منظور تعدادي آزمایش سه محوري تحکیم یافته زهکشی نشده شده و نتایج بدست آمده از این آزمایشات نشان می دهد افزودن پودرلاستیک به ماسه باعث بهبود رفتار زهکشی نشده ماسه هاي اشباع می شود.
کلمات کلیدي:
پودرلاستیک، ماسه، فشار آب حفره اي، مقاومت برشی، آزمایش سه محوري
ارزيابي عددي تأثيرپارامترهاي ژئوگريد بر نشست شالودة احداث شده روي خاك مسلح داراي حفرات
خلاصه درتعيين نشست پيها عواملي وجود دارند كه عليرغم موارد كم، درموقع حضور تأثير بسياري برجاي ميگذارند. ازجمله اين موارد مي توان به وجود حفرات زيرزميني مانند قناتها وانواع چاهها اشاره كرد، كه درصورت مجاورت با پيها نشست را افزايش ميدهند.دراين مقاله سعي شده به بررسي تأثير پارامترهاي ژئوگريد در نشست پي واقع بر خاك Plaxis تا براساس مباني تئوري اجزاءمحدود و بااستفاده از نرمافزار اجزاء محدود مسلح داراي حفرات پرداخته و مورد ارزيابي قرار بگيرد.نتايج به دستآمده نشان ميدهد با افزايش تعداد و طول لايههاي ژئوگريد، نشست پي كاهش پيدا كرده اما تأثير افزايش پارامترهاي فوق الذكر از يك مقداري به بعد تقريبا ناچيز ميباشد.
كلمات كليدي:
نشست پي، حفرات، ژئوگريد ، خاك مسلح
نویسندگان :
فرهاد محمد صالحي ، محمد طهماسبي ، محمد علي ارجمند ، عليرضا باقريه
ارتباط زاویه اصطکاك داخلی و مقدار ریزدانه در مصالح خاکی درشت دانه
خلاصه مصالح درشت دانه قسمت عمده اي از حجم بدنه سدهاي خاکی را تشکیل می دهد، لذا هزینه هاي قابل توجهی از ساخت سد هاي خاکی به تامین مصالح پوسته سد اختصاص دارد. از آنجائیکه انجام آزمایشات سه محوري و برش مستقیم نیاز به زمان و هزینه نسبتا زیادي دارد، لذا در صورتی که بتوان با استفاده از خصوصیات فیزیکی سنگدانه ها، مانند دانه بندي و...، پارامترهاي مقاومت برشی را برآورد نمود، آنگاه در زمان و هزینه هاي آزمایشات مذکور صرفه جویی بسزائی بعمل خواهد آمد. در پژوهش حاضر، با استفاده از نتایج آزمایشات انجام شده بر روي منابع قرضه درشت دانه سدهاي مختلف، تحلیل هاي آماري لازم صورت گرفته است. در تحلیل هاي آماري مذکوراز نتایج آزمایشات، دانه بندي ، برش مستقیم و سه محوري استفاده شده است. نتایج تحلیل هاي آماري مذکور نشان می دهد که بین درصد عبوري مصالح از الک شماره 200 و زاویه اصطکاك داخلی مصالح درشت دانه ارتباط معناداري وجود دارد.
بررسی نحوه ي تاثیرگذاري پارامتر زاویه اتساع بر عملکرد المان هاي ژئوتکنیکی با استفاده از روش هاي عددي
خلاصه در اکثر پروژه هاي ژئوتکنیکی، استفاده از المان هایی نظیر ژئوتکستایل هاو میخ کوبی در مجاورت سازه هایی مثل:شالوده هاي سطحی، سدها، تونل ها، شیب ها،دیوارهاي حائل وغیره امري اجتناب ناپذیر و ضروري خواهد بود. از سوي دیگر، لازمه ي بکارگیري واجراي صحیح و دقیق المان هاي مزبور، شناسایی شرایط زمین شناسی و ژئوتکنیکی محل پروژه می باشد. از میان پارامترهاي بی شمار زمین شناسی و مکانیکی خاك، زاویه اتساع را می توان به عنوان یکی از تاثیر گذارترین و در عین حال چالش برانگیزترین این پارامترها به حساب آورد، بگونه اي که هرگونه فرض شدیداً دست بالا یا پایین از مقدار زاویه اتساع می تواند نتایج جبران ناپذیري را چه به لحاظ سازه اي و چه به لحاظ اقتصادي به بار آورد. در این پژوهش ضمن مدل سازي و بررسی نتایج حاصل از لحاظ نمودن زاویه اتساع خاك در جریان تعبیه ژئوتکستایل نحوه عملکرد این دو المان ژئوتکنیکی به ازاي مقادیر ،FLAC.2D و همچنین عملیات میخ کوبی با استفاده از نرم افزار تفاضل محدود مختلف زاویه اتساع خاك، سنجیده و با دستیابی به یک رویه منطقی، نتایج جامعی حاصل شده اند.
ارزیابی و مقایسه روشهاي تعیین مدول تغییر شکل پذیري توده سنگ
خلاصه مدول تغییر شکل پذیري که هم رفتار الاستیک و هم رفتار پلاستیک توده سنگ را شامل میشود، به صورت نسبت تنش به کرنش ناشی از آن تعریف میشود. در سنگ بر خلاف خاك و بتن، وجود درز و تركها نقش مهمی در تعیین آن دارد که تعیین این پارامتر را دشوارتر میسازد و به همین دلیل اندازه نمونههاي آزمایش باید به درستی انتخاب شود که معرف توده سنگ و درز و تركهاي آن باشد. در این مقاله روشهاي مختلف آزمایشگاهی، صحرایی و تجربی در تعیین مدول تغییر شکل پذیري توده سنگ جمع آوري شده است. بعد از آشنایی با روشهاي تعیین مدول تغییر شکل پذیري توده سنگ، مزایا و معایب کلیه روشها آورده شده است و همچنین محدودیتهاي این روشها در داخل کشور بیان شده است. سپس این روشها بایکدیگر مقایسه شده و نتیجه را از جنبههاي گوناگون (مانند دقیق بودن آزمایش، حجم آزمایش، هزینه، دشواري اجرا و غیره) ارائه شده است.
کلمات کلیدي:
مدول تغییر شکل، توده سنگ، روشهاي صحرایی، روشهاي آزمایشگاهی
بررسی رفتار شالودههاي سطحی مجاور هم بر روي خاك مسلح با ژئوسینتتیک
خلاصه در بسیاري از موارد عملی شالودههاي سطحی در مجاور هم قرار میگیرند. این امر منجر به تداخل رفتاري شالودهها میشود که مهمترین تأثیر آن تغییر در ظرفیت باربري پی میباشد. به منظور افزایش ظرفیت باربري این پیها و بهبود رفتار تودة خاك، تسلیح خاك با مسلح کنندههایی نظیر ژئوسینتتیکها از روشهاي نوین مقاوم سازي میباشد. در این مقاله رفتار شالودههاي سطحی نواري چندگانه مستقر بر خاك ماسهاي مسلح با ژئوگرید مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا مدلی ارائه و صحت آن با نتایج آزمایشگاهی و تحلیلی کنترل گردیده است. نتایج نشان می دهد که تداخل رفتاري پیها اثر قابل توجهی بر ظرفیت باربري پیها داشته و با مسلح کردن خاك ظرفیت باربري شالودههاي مجاور هم به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
بررسی تثبیت خاك هاي فروریزشی با آهک در آزمایشات تحکیم ساده و غیر اشباع (مطالعه موردي لس گرگان)
خلاصه خاکهاي فروریزشی از جمله لس خاك هایی هستند که در رطوبت طبیعی خود داراي مقاومت نسبتا زیادي هستند ولی به محض آنکه در معرض اشباع شدن قرار می گیرند، حجمشان به سرعت کاهش می یابد. این مقاله به بررسی تثبیت خاك هاي فروریزشی به وسیله آهک می پردازد. بدین منظور براي تعیین درصد بهینه آهک براي کنترل فروریزش خاك از آزمایشات تحکیم ساده استفاده شده است. همچنین براي بررسی اثر مکش بر روي نمونه هاي تثبیت شده در حالت غیر اشباع از آزمایشهاي ادومتري با قابلیت کنترل مکش استفاده می شود. نتایج آزمایشات نشان می دهد با افزودن آهک به خاك پتانسیل فروریزش به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
کلمات کلیدي:
خاك فروریزشی، خاك غیر اشباع، تثبیت، آزمایش تحکیم ساده، آزمایش تحکیم غیر اشباع
بررسی پاسخ لرزهاي خاکهاي لایه اي با حضور سربار با استفاده از روش توابع تبدیل
خلاصه آنالیز پاسخ زمین براي پیش بینی حرکات سطح زمین، تدوین طیف پاسخ طرح، تعیین تنش و کرنش هاي دینامیکی در تخمین پتانسیل روانگرایی ونیز تعیین نیروهاي ناشی از زلزله که باعث ناپایداري سازههاي حائل خاك میشوند، به کار میرود. و لذا در ژئوتکنیک لرزه اي از اهمیت ویژه اي برخوردار است. اما از آنجا که در واقعیت بر روي سطح زمین سربارهایی مثل سازه، سد، سیلو و... وجود دارد، پاسخ زمین تحت تاثیر این سربارها قرار می گیرد. در این مقاله بررسی آنالیز پاسخ زمین با فرض وجود سربار بر روي خاکهاي لایه اي انجام گرفته است. به همین منظور بر اساس روش توابع تبدیل برنامه اي تحت نرم افزار متلب نوشته شده که تحت شرایط مختلف وجود سربار و براي زلزله هاي گوناگون به آنالیز پاسخ زمین سنجیده وکالیبره گردیده است. صحت نتایج حاصل از حل این گونه مسائل با نرم افزار Deep soil پرداخته است.
کلمات کلیدي:
آنالیزلرزه اي پاسخ زمین، سربار، روش ترکیبی فرکانس- زمان، خاکهاي لایه اي.
ارزیابی عددي تأثیر پارامترهاي ژئوگرید چند لایهاي دربرگرفته شده با ماسه برظرفیت باربري شالودة احداث شده برروي رس مسلح
خلاصه بررسی اندر کنش خاك- مسلح کننده یکی ازمهمترین عوامل در طراحی سازههاي خاك مسلح است.در خاك رس مسلح شده، مقاومت سطح تماس پایین بوده و در نتیجه گسیختگی سطح تماس قبل از رسیدن مقاومت کششی مسلح کننده به حد نهائی رخ میدهد. محل هائی که با کمبود مصالح دانهاي مواجه بوده و خاكهاي ریزدانه گسترش دارند، امکان این وجود دارد که با بکارگیري لایهاي نازك از مصالح دان هاي با مقاومت زیاد در اطراف مسلح کننده، باعث بهبود مقاومت سطح تماس خاكهاي ریزدانه – ژئوگرید گردد. در این تحقیق، نشان داده شدکه حضور یک لایه نازك مصالح اصطکاکی در اطراف المان تسلیح باعث بهبود مقاومت برشی سطحی المان تسلیح م یگردد که در نهایت منجر به افزایش ظرفیت باربري پی در ضخامت بهینه ماسه اطراف مسلح کنندهها میشود.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.