پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
ارزیابی خصوصیات ژئوتکنیکی خاك هاي مناطق شرقی دشت مشهد (مطالعه موردي، پروژه تصفیه خانه فاضلاب شماره 4( التیمور))
خلاصه پروژه تصفیه خانه فاضلاب شماره 4 التیمور، یکی از طرحهاي عمرانی کشور است که به منظور تصفیه فاضلاب شهري مناطق شرقی شهر مشهد، در حال احداث است. به منظور ارزیابی مقدماتی از شرایط زیر سطحی و مخاطرات احتمالی محل اجراي فاز اول این پروژه، اقدام به حفر 9 گمانه اکتشافی گردید. بر مبناي نتایج حاصل از حفاري ها، مطالعات سطح الارضی و آزمایشات میدانی و آزمایشگاهی ، همچنین مطالعه تحقیقات مرتبط انجام گرفته در مناطق شرقی دشت مشهد، خصوصیات ژئوتکنیکی و زمین شناسی مهندسی محل ساختگاه این پروژه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر این امر است که رسوبات محل اجراي طرح، عمدتا ریز دانه با مقاومت برشی بالا می باشند. همچنین وجود خاك هاي گچی ، عبور گسل از نزدیکی ساختگاه و وجود لایه هاي خاك با پتانسیل تورم متوسط ، از مخاطرات طبیعی هستند که باید در طراحی سازه به آنها توجه نمود.
کلمات کلیدي:
تصفیه خانه فاضلاب، دشت مشهد، ژئوتکنیک، زمین شناسی مهندسی، سازه
نویسندگان :
سعید محمدي ، غلامرضا لشکري پور ، روح الله محمد ولی سامانی
خلاصه هدف از این مقاله نگاه به مقررات مربوط به استاندارد بارگذاري نیوزلند –استرالیا است با در نظرگرفتن اثر اندرکنش خاك و سازه روي عکس العمل هاي زلزله طرح براي پی هاي سطحی نگهدارنده ي ساختمان هاي چند طبقه می باشد. تحقیقات اخیر منجر به پیشنهاداتی شده است که براي ساختمان هاي بلند ، طولانی شدن پریود پی – سازه در اثر اندرکنش خاك و سازه ممکن است باعث کاهش عکس العمل هاي فنداسیون شود . نتایج مدل سازي عددي با استفاده از روش طیف پاسخ مودال هیچ کونه ملاك معتبري براي کاهش معلوم نکرده است ، در حقیقت یک افزایش نسبت به کاهش وجود داشت . پیشنهاد می شود که پرش ها بین طیف طرح هنگامی که از یک ساختگاه سنگی به ساختگاه خاك سطحی و به یک ساختگاه خاك عمیق حرکت می شود قابل توجه تر است از اثرات اندرکنش خاك و سازه دقیق به وجود آمده توسط دراز شدگی پریود نسبتا کم از سیستم پی – سازه ، با شرایط بررسی شده ي خاك غالب می شود.
کلمات کلیدي:
اندرکنش خاك و سازه،طیف خطر لرزه اي،استاندارد بارگذاري نیوزلند، روش طیف پاسخ مودال، سختی انتقالی پی
تاثیر پارامترهاي مختلف بر نشستدینامیکی فونداسیون واقع بر شیب شیروانی مسلح
خلاصه در این مقاله به مطالعهي نشست فونداسیون نواري بر روي تاج شیب شیروانی مسلح شده با ژئوگریدتحت اثر تحریک دینامیکی پرداخته شده است. به روش تفاضلات محدود، انجام گرفته است. سپس مقایسهاي از نشست دینامیکی بر اثر تغییر در شرایط هندسی Flac این بررسی توسط نرم افزار مسئله، فواصل المانهاي ژئوگرید و نیز مشخصات مکانیکی خاك و سرعت موج دینامیکی صورت گرفته است. یک مدل مبنا در نظر گرفته شده است، با فرض ثابت بودن برخی پارامترها، نشست دینامیکی، تحت اثر پارامتر متغییر مورد نظر بررسی میگردد. نتایج نشان میدهد که افزایش چسبندگی و فاصلهي لبه فونداسیون از لبه تاج شیروانی، سبب کاهش قابل توجه، و افزایش دامنهي موج سرعت سبب افزایش قابل توجه نشست ناشی از تحریک دینامیکی میشود.
تحلیل پایداري و تعیین نگهداري تونلهاي دو قلوي شبلی با استفاده از روش VNIMI (مطالعه موردي تونل جنوبی)
خلاصه طراحی روش اجرا و انتخاب سیستم نگهداري تونل در سنگهاي ضعیف و هوازده از چالشهاي اصلی در تونلسازي است. یکی از روش هاي تحلیل پایداري سازه هاي سنگی، روش تجربی است که با توجه به ساختگاه و شرایط زمین به طبقه بندي آنها میپردازد و با توجه به کلاس مورد نظر سیستم یکی از روشهاي جامع و VNIMI اشاره کرد. روش VNIMI و Q ، RMR نگهداري مناسب را پیشنهاد میکند. از جمله این روشها میتوان به موثر در تحلیل پایداري است که توسط انستیتو تحقیقات معدن روسیه پیشنهاد شده و به جهت کسب موفقیت در طراحی و اجراي چندین سازه بزرگ زیرزمینی، در آیین نامه هاي معدنی و عمرانی نیز گنجانده شده است. در این مقاله، به طور خاص به بررسی وضعیت پایداري تونل جنوبی شبلی بخشی از RMR و Q پرداخته میشود و پس از ارایه کلاس نگهداري لازم، مقایسه این روش با روشهاي تجربی VNIMI طرح آزادراه زنجان تبریز به روش ارائه میشود.
کلمات کلیدي:
طبقه بندي مهندسی سنگ ،Q ،RMR ،روش VNIMI
نویسندگان :
مسعود شمس الدین سعید ، حامد شمس الدینی ، پرویزمعارفوند
خلاصه پی رادیه – شمع سازه اي مرکب از اجزاء شمع، شالوده گسترده و خاك می باشد که در ساختمان هاي بلند و سنگین به کار می روند. در مواردي که پی گسترده ظرفیت باربري کافی براي حمل بارهاي روسازه را دارا می باشد، استفاده از گروه شمع در زیر آن سبب بهبود عملکرد و کنترل با در نظر گرفتن اثرات Plaxis 3D foundation نشست هاي میانگین و تفاضلی می شود. در این مقاله با استفاده از نرم افزار اجزا محدود اندرکنش بین اجزا، مطالعه اي در زمینه رفتار این پی مرکب در خاك رسی انجام شده است. در نهایت با بررسی گزینه هاي مختلف طراحی، سیستم شالوده پیشنهادي این روش ارائه شد.
بررسی تحلیل پایداري سدهاي خاکی به کمک ژئوتکستایل ها با استفاده از مدل هاي سه بعدي با نرم افزار Plaxis ٣D Foundation
خلاصه کنترل ایمنی و پایداري سدهاي خاکی با توجه به ماهیت خاص و تنوع مصالح به کار رفته در آن ها از اهمیت خاصی در دوران ساخت و بهره برداري برخوردار است. تغییر شکل هاي افقی و قائم را می توان یکی از نشانه هاي تغییرات در پارامترهاي مؤثر در پایداري سد دانست. روش اجزاي محدود یکی از متداول ترین روش ها در تحلیل پایدار شیب هاي خاکی است. امروزه استفاده از نرم افزارهایی که براي تجزیه و تحلیل خود بر پایه این روش ها عمل می کنند بسیار گسترش یافته است. از جمله پرکاربردترین این نرم افزارها، نرم افزار ٣DPlaxisمی باشد. یکی از مهمترین چالش هاي کاربران این گونه نرم افزارها، اختلاف هاي بعضا فاحش در میان نتایج به دست آمده از Foundation خروجی نرم افزار است که همگی براي یک مسئله یکسان به دست می آید. در این مطالعه ضرایب اطمینان در برابر لغزش و گسیختگی در شیب هاي یکسد خاکی با مشخصات و هندسه ثابت مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرند.
کلمات کلیدي:
حداکثر ژئوتکستایل، اجزاء محدود، سد خاکی، ضریب اطمینان ،Plaxis٣D Foundation
بررسی عملکرد ژئوتکستایل ها بر پایداري سدهاي خاکی مسلح شده با توجه به پارامترهاي مقاومتی مصالح
خلاصه سد ها به منظور تولید انرژي برقابی، کنترل سیلاب، تامین آب شرب و کشاورزي و ... احداث می گردد . سدها به سبب کاربردشان در صنعت، یکی از پر اهمیت ترین سازه ها براي ذخیره سازي آب در جوامع امروزي است. شکست سازه اي سد حاوي آب علاوه بر زیان اقتصادي نیز باعث خسارات جبران ناپذیري می شود. این مسئله سبب افزایش اهمیت طراحی و مقاوم سازي سدها گردید. پایداري سدهاي خاکی عمدتا به مقاومت برشی خاك بستگی دارد و این مقاومت برشی در سدهاي خاکی توسط عمل اصطکاك بین دانه ها تامین می گردد هر چه قدر زاویه اصطکاك داخلی بین دانه هاي خاك بیشتر شود تنش برشی بیشتري توسط خاك تحمل می گردد و پایداري سد افزایش مییابد. مواد مصنوعی به نام ژئوتکستایل که خصوصیاتی نظیر مصالح دانهاي (خاك) از نظر مقاومت مکانیکی و شیمیایی در حد بالایی قرار دارند. بهره گیري از عناصر پلیمري در سدها عمدتا سبب پایداري و تثبیت بیشتر خاکریزها می گردد . در این تحقیق تاثیر قرار دادن Plaxis 3D Foundatio ژئوتکستایل در سد خاکی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور با مدلسازي سد خاکی به کمک نرم افزار تاثیر نوع مشخصات مصالح ژئوتکستایل و ارتفاع سد و موقعیت قرار گیري و فاصله بین یکدیگر مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است در این فرایند آب پشت سد به عنوان یک محیط پیوسته تراکم ناپذیر و غیر چرخشی فرضشده است. در نهایت با رسم نمودارها بررسی تاثیر قرار دادن ژئوتکستایل و بدون ژئوتکستایل در سد خاکی بر روي مقادیر ضریب اطمینان ارائه گردیده است.
مقایسه روش هاي تقریبی و دقیق تحلیل شالوده هاي رادیه - شمع
خلاصه در طراحی شالوده ها، در صورت مواجهه با بارهاي سنگین روسازه، یکی از کامل ترین گزینه ها از نظر کفایت قابلیت انتقال بار روسازه به خاك با کمترین تغییر شکل ممکن، استفاده از تلفیق دو سیستم رادیه و گروه شمع است. بطور کلی هرجا که از ترکیب شمع و رادیه براي انتقال بار وارده از روسازه به خاك استفاده شود و در طول مدت بهره برداري به هر دلیلی ( مانند نشست خاك ) ارتباط رادیه با خاك قطع نگردد؛ در آن صورت بار اعمالی بصورت مشترك توسط شمع و رادیه به خاكمنتقل خواهد شد. این سیستم مرکب به سیستم پی تقویت شده با شمع یا به طور خلاصه شالوده رادیه – شمع خوانده می شود. به دلیل نوع اندرکنشی رفتار این نوع شالوده ها و پیچیدگی تحلیل آنها تا کنون روش هاي متعددي به این منظور ارائه شده اند. در این مقاله ضمن بیان این نوع روش ها به مقایسه آنها پرداخته و روش اجزا محدود سه بعدي را با نرم افزار ABAQU به عنوان روشی دقیق و کاربردي در این زمینه پیشنهاد می کنیم.
تحلیل عددي آزمایش بارگذاري صفحه اي در توده سنگ و مقایسه نتایج آن با روش پیشنهادي ISRM
خلاصه مدول تغییرشکل پذیري توده سنگیکپارامتر مهم در تعیین رفتار توده سنگ، تحت بارگذاري و باربرداري است. همچنین این مدول یکی از پارامترهاي اساسی ورودي اکثر نرم افزارهاي عددي است. بطور کلی براي تحلیل نتایج بدست آمده از آزمایش بارگذاري صفحهاي در توده سنگ دو که از تکنیک حداقل مربعات بمنظور تحلیل Unal که بر مبناي تئوري الاستیسیته استوار است و روش ISRM روش بکار میرود. روش پیشنهادي نتایج استفاده میکند. به دلیل وابسته بودن مدول بدست آمده از آزمایش بارگذاري صفحهاي در توده سنگ به روش تحلیل نتایج حاصل از آن، یک بررسی عددي براي مقایسه روشهاي مختلف تحلیل نتایج صورت گرفت. در این تحقیق آزمایش بارگذاري صفحهاي صورت گرفته در گالري مدلسازي، همچنین شرایط اولیه و مرزي مشابه شرایط FLAC ٣D در اتریش با نرم افزار تفاضل محدود Feldsee آزمایشی نیروگاه برق- آبی واقعی محل اعمال و نتایج حاصله با نتایج واقعی مقایسه میشوند. با اعمال مدل رفتاريپلاستیک موهر-کلمب، مشاهده شد که مدول بدست آمده میتواند تا دو برابر مدول محاسبه شده در روش پیشنهادي ISRM باشد.
تحليل لرزه ای اثرات گروه ريز شمع بر ضريب اطمينان در مقابل روانگرايی خاک
خلاصه با توجه به اينكه روان گرايي جرياني مي تواند گسيختگي هاي مخرب لغزش جرياني را در خلال و يا بعد از لرزش هاي زلزله ايجاد نمايد، مي بايست جهت كنترل اين پديده تمهيداتي انديشيده شود. لذا استفاده از روش هاي نوين بهبود خاك همانند استفاده از گروه ريزشمع مي تواند روشي مناسب مدل سازي سه بعدي گروه ريزشمع ABAQUS جهت كاهش آسيب هاي ناشي از اين پديده به حساب آيد. در اين پژوهش، با استفاده از نرم افزار بر خاك ماسه اي تحت بار لرزه اي انجام مي پذيرد و نتايج با تحقيقات تجربي اخير مقايسه مي گردد. نتايج افزايش عمده اي را در ضريب اطمينان خاك در مقابل روانگرايي پس از قراردهي گروه ريزشمع نشان مي دهد.
كلمات كليدي:
روانگرايي جرياني، زلزله، گروه ريز شمع ،SPT ،ABAQUS
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.