پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
ارزیابی ضخامت لایه هاي خاك با استفاده از شبکه هاي عصبی مصنوعی (ANN)
خلاصه براي شناسایی ساختار لایه هاي خاك در یک پروژه ، بسته به گستره آن نیاز به حفر یک یا چند گمانه و انجام آزمایشات متعددي می باشد که صرف هزینه بسیاري را در بر می گیرد. افزایش اطمینان در درون یابی ساختار و خصوصیات لایه هاي خاك بین گمانه ها منجر به بهبود ارزیابی زمینئ شناسی و در نتیجه کاهش هزینه ها شده و امکان برنامه ریزي صحیح براي انجام عملیات ساختمانی را فراهم خواهد آمد. همزمان با پیشرفت تکنولو ژي تکنیک هاي جدید در زمینه ارزیابی جنس و ضخامت لایه هاي خاك ارائه شده است.که یکی از این تکنولوژي ها، هستند که روند شبکه هاي عصبی دستگاه ها یا نرم افزارهایی هستند که بر اساس ساختمان Artifical Neural Network شبکه عصبیمصنوعی عصبی مغز انسان سازمان یافته اند و رفتارهایی را از خود نشان می دهند که مشابه آن در کاربرد مغز انسان وجود دارد بررسی ها نشان می دهند که مشابه آن در کارکرد مغز انسان وجود دارد بررسی ها نشان می دهد که این شبکه ها قابلیت یادگیري، یادآوري فراموش کردن، شناخت الگو ، طبقه بندي اطلاعات و بسیاري دیگر از مهارتهاي مغز انسان را دارد.
عملکرد روش چتري در تونلسازي در زمین هاي سست و ریزشی (مطالعه موردي تونل محور طالقان – هشتگرد)
خلاصه هنگامیکه تونلسازي در زمین هاي سست و یا کم عمق انجام می گیرد، لازم است که توده سنگ و خاك موجود در سینه کار تحکیم شود. قوس چتري 1 از جمله روش هاي تحکیم زمین می باشد که بخشی یا تمام نگهداري یک مقطع قبل از شروع حفاري نصب می شود. هدف از قوس چتري ایجاد یک غشاء قوسی به منظور تحکیم توده سنگ و خاك اطراف تونل قبل از شروع حفاري می باشد. این روش در تونل ها با ابعاد غیر معمول، روباره هاي کم عمق و در مواردي که کاهش تغییرشکل ها حائز اهمیت است، داراي مزایاي قابل توجهی است. با این وجود اطلاعات اندکی از چگونگی عملکرد این روش وجود دارد. در این مقاله به بررسی چگونگی عملکرد روش چتري و تاثیر آن در تونل محور طالقان- هشتگردپرداخته شده است. این تونل از دهانه تا طول 30 متري از آن به دلیل قرار گرفتن در زمینهاي سست و ریزشی داراي پتانسیل ریزش می باشد، بطوریکه شروع عملیات تونلسازي با روشهاي نگهداري موجود و متداول امکانپذیر نمی باشد. بدین منظور تونل به همراه پیش نگهداري چتري به مدلسازي شد و نهایتاً مشخص شد که با استفاده از این روش می توان تونلسازي را در شرایط ایمن آغاز FLAC 3D طریق عددي توسط نرم افزار کرد. نتایج نشان داد که روش چتري منجر به کاهش جابجایی هاي تاج و دیواره هاي تونل به میزان 52 % و 75 % شده است.
کلمات کلیدي:
تونلسازي، زمین هاي سست، روش چتري، پیش نگهداري، مدلسازي
بررسی اثر مولفه قائم زلزله بر روي سازه هاي ژئوتکنیکی
خلاصه بحث اثر مولفه قائم زلزله بر سازه هاي ژئوتکنیکی در یک مدت طولانی مورد بحث محققین و مهندسان طراح قرار داشته است، ولی تا این زمان هنوز بطور کامل ملاحظات ناشی از آن در طراحی انواع سازه ها حل نشده است. در این مقاله، اثر مولفه قائم زلزله و شتاب ناشی از آن بر روي انواع سازه هاي ژئوتکنیکی، نظیر: شمع ها ، دیوار هاي حائل، ژئوسنتتیک ها و دیوارهاي ساحلی و همچنین، تاثیر پدیده روانگرایی بر روي افزایش میزان اثرگذاري مولفه قائمزلزله، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این بررسی ها بر روي شمع، نشان دادند که به واسطه روانگرایی در هنگام اعمال مولفه قائم زلزله، جابجایی ها شدیدا افزایش می یابند که این افزایش در شمع هاي با قطر کم نسبت به شمع هاي با قطر بزرگتر بسیار ملاحظه تر بوده واین در حالیست که اثر روانگرایی بر اثر فرکانس چیره شده است. در دیوارهاي ساحلی جریان روانگرایی در خاك پشت دیوار باعث اعمال فشار بر آن به سمت دریا شده، که منجر به جابجایی زیادي در این دیوارها می شود. در ژئوسنتتیک ها براي مقابله با شتاب هاي قائم رو به بالا، نیاز به افزایش طول و مقاومت در برابر لغزش مستقیموجود خواهد داشت تا امکان وقوع گسیختگی هاي ترکیبی و برون محور در آن ها به حداقل برسد؛ اگر چه شتاب هاي قائم رو به پایین منجر به افزایش مقاومت کششی ژئوسنتتیک ها، شده است.
پیشبینی نشست سدهاي سنگریزهاي با رویه بتنی با استفاده از روشهاي هوشمند اَنفیس و جِپ
خلاصه هدف از این مطالعه، بکارگیري روشهاي هوشمند براي تخمین نشست سدهاي سنگریزهاي با رویه بتنی میباشد. پیشبینی نشست سد از اهمیت بهسزایی برخوردار است. اما براي پیشبینی آن روابط دقیقی در دسترس نیست. در این تحقیق، تلاش شد تا با استفاده از اطلاعات 24 سد مختلف فاکتور شکل سد ،(H) تهیه گردد. پارامترهایی چون ارتفاع سد CFR دنیا بهکمک دو روش اَنفیس و جِپ مدلهایی جهت پیشبینی نشست سدهاي براي دو روش اَنفیس و R بهعنوان پارامترهاي ورودي در نظر گرفته شدند. در پیشبینیهاي صورتگرفته به این منظور، میزان 2 (T) و زمان (Sf) با توجه به دقت نتایج میتوان آنها را براي پیشبینی نشست سدهاي / 0 و 9603 / جِپ بهترتیب در مقاصد آینده پیشنهاد نمود . CFR 0 بود.
بررسی تاثیر تثبیت کننده هاي شیمیایی نوین، بر فرسایش داخلی در سدهاي خاکی
خلاصه فرسایش داخلی دومین عامل اصلی تخریب سدهاي خاکی پس از سرریز شدن آب از تاج سد می باشد. از اینرو مهم است که مقاومت فرسایشی خاك ها با استفاده از تکنیک هاي موثر و با هزینه هاي مناسب، بهبود داده شود. یکی از کارهاي موثر جهت جلوگیري از فرسایش داخلی در سدهاي خاکی، استفاده از تثبیت کننده ها جهت اصلاح پتانسیل فرسایش خاك ها می باشد. در این تحقیق از ماده شیمیایی بر پایه لیگنین، لیگنوسولفونات جهت اصلاح فرسایش پذیري ماسه رس دار کائولینیتی استفاده شده است. بدین منظور ماسه رس دار کائولینیتی بصورت مجزا و سپس اختلاط با درصدهاي مختلف لیگنوسولفونات، مورد آزمایش فرسایش در هد هاي مختلف قرار گرفته است. نتایج نشان می دهدکه، فرسایش پذیري ماسه رس دار کائولینیتی بسیار سریع می باشد که با افزایش لیگنوسولفونات به آن، فرسایشبه طور چشمگیري کاهش می یابد.
کلمات کلیدي:
فرسایش داخلی، سد هاي خاکی، تثبیت کننده ها، لیگنوسولفونات
تأثیر میکروسیلیکا یا الیاف پلی پروپیلن بر مقاومت فشاري خاك رس تثبیت شده با آهک
خلاصه خاك هاي رسی از حساس ترین نوع خاکها در پی سازه هاي عمرانی بوده و یکی از روشهاي اصلاح یا بهبود خواص این خاکها ، تثبیت با آهک می باشد. بهمین دلیل بهسازي وضعیت خاك از اهمیت ویژه اي در مهندسی ژئوتکنیک برخوردار است. آنچه دراین تحقیق مورد ارزیابی قرار بر مقاومت فشاري محدود نشده مخلوطهاي خاك-آهک در خاك مورد مطالعه (PP) گرفت، تأثیر افزودن میکروسیلیکا و الیاف پلی پیروپیلن (رس لاي دار با خاصیت خمیري کم) می باشد، با درصد هاي مختلف و پس از عمل آوري از طریق آزمایشات مکانیک خاك مورد مطالعه قرار گرفته است. و نتایج نشان می دهد با افزودن 5 درصد میکروسیلیس و 2 درصد الیاف، مقاومت فشاري افزایش یافته و نیز با افزودن 3 درصد از هر دوي آنها وزن مخصوص خشک حداکثر کاهش و رطوبت بهینه افزایش پیدا می کند.
محاسبه حداقل فشار نگهداري سینه کار تونل در حفاري با TBM-SS به روش تعادل حدي مطالعه موردي: تونل انتقال برق 230 کیلو ولت اصفهان
خلاصه یکی از مهمترین موضوعات در فرایند حفر تونل این است که در جبهه حفاري، خاك بصورت مناسب نگهداري گردد و بدین صورت تغییر شکلها به حداقل برسد. روش هاي تحلیلی محاسبه فشار سینه کار تونل ها معمولا" به دو دسته کلی تقسیم می شوند. دسته اول روش هاي مرز بالا و پائین آنالیز حدي هستند. از می باشد. این روش براي خاك همگن ارائه شده است و اثر فشار آب در آن دیده نشده است. Leca and Dormieux ( جمله این روشها روش ( 1990 بعدها Horn با ارائه یک روش گوه و سیلو به محاسبه فشار نگهدارنده سینه کار پرداخت. روش Horn ( دسته دوم روش هاي تعادل حدي هستند. ( 1961 مورد بازبینی قرار گرفت. در این مقاله فشار سینه کار در تونل انتقال برق اصفهان با استفاده از روشهاي تعادل Jancsecz & Steiner ( توسط ( 1994 مورد بررسی قرار گرفته است. مسیر تونل در منطقه شهري اصفهان، در زیر FLAC 3D حدي مورد بررسی قرار گرفته و به روش عددي با استفاده از نرم افزار خیابان هاي توحید و شمس آبادي قرار دارد. مسیر تونل مابین خیابان هاي توحید و شمس آبادي از زیر زاینده رود عبور می نماید
کلمات کلیدي:
فشار سینه کار تونل، روش هاي تعادل حدي ،TBM-SS ، روش عددي، تونل اصفهان
خلاصه انجام اقدامات دفاع غیرعامل، در جنگ هاي نامتقارن امروزي در جهت مقابله با تهاجمات و کاهش خسارت هاي ناشی از حملات هوایی، زمینی بر روي سازه هاي زیرزمینی و تونل هاي محافظ (تأسیسات نظامی، هسته اي، نیروگاه) موضوعی بنیادي است که وسعت و گستره آن تمامی زیرساخت ها و مراکز حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی، سیاسی، ارتباطی را دربر می گیرد. در این تحقیق تمرکز بر روي انتشار موج و میرایی در توده سنگ هاي لایه اي (به عنوان پدافند غیر عامل) صورت گرفته است. روش بکار گرفته شده در این مقاله تحقیقاتی بصورت مطالعه عددي بر روي میرایی یک بعدي موج فشارشی در توده سنگ با بکارگیري از روش عددي المان مجزا با استفاده از نرم افزار انجام گرفته است. نتایج آنالیز حساسیت انجام شده بر روي خواص مکانیکی توده سنگ حاکی از آن است، کاهش چگالی سنگ، UDEC کاهش مقاومت برشی و فاصله داري ترك ها (درزه هاي توده سنگ)، باعث افزایش میرایی موج هاي دینامیکی در توده سنگ که در نتیجه می تواند راهنماي خوبی براي طراحی هوشمندانه پدافندهاي غیرعامل زیرزمینی (سازه هاي زیرزمینی دفاعی) باشد.
واژه های کلیدی :
حل تحلیلی ، پدافند غیرعامل،مدل سازي عددي، میرایی موج
ظرفیت باربري پی هاي سطحی روي نهشته هاي طبیعی ناهمسان وناهمگون
خلاصه فرآیند تشکیل خاکهاي چسبنده باعث به وجود آمدن ناهمسانی در پارامترهاي مقاومتی و سختی آنها می شود. ناهمسانی خاك در نتیجه فرآیند رسوب گذاري و تحکیم یک بعدي متعاقب آن می باشد. اغلب خاکها در حالت طبیعی هم ناهمسانی نسبت به مقاومت برشی وهم ناهمگونی نسبت به عمق از خود نشان می دهند. در این مقاله براي در نظر گرفتن اثر ناهمسانی چسبندگی خاك مدل استاندارد موهر- کلمب به حالت ناهمسان تعمیم داده شده است. تاثیر ناهمسانی و ناهمگونی مشخصه روي ظرفیت باربري پی هاي سطحی با استفاده از روش تفاضل محدود مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که ناهمسانی و ناهمگونی چسبندگی خاك تاتیر قابل ملاحظه اي روي ظرفیت باربري پی هاي سطحی دارد.
محاسبه ظرفیت باربري شالوده خاکی مسلح شده با ژئوگرید به روش المان محدود
خلاصه پیکربندي یک شالوده خاکی که شامل تعداد المان هاي مسلح کننده، فاصله المان هاي مسلح کننده از یکدیگر، عمق قرار گیري، عمق موثر مسلح سازي می باشد، از اهمیت بسیار بالایی در موضوع شالوده خاك مسلح برخوردار است. هدف از انجام این تحقیق استفاده از روش المان محدود جهت تعیین مقدار بهینه پارامترهاي مطرح شده جهت دست یافتن به بیشینه ظرفیت باربري شالوده خاکی مسلح شده می باشد. از مدلسازي المان محدود انجام شده براي یک شالوده خاکی رسی مشخص شده است که تعداد بهینه لایه هاي مسلح کننده چهار لایه بوده که تا عمق موثري برابر با 0برابر عرض پی می باشد که / 1/33 برابر عرض پی می بایست جایگذاري شود. همچنین عمق جایگذاري لایه اول بسیار مهم بوده و در حدود 33می بایست به عنوان یک پارامتر مسقل مورد ارزیابی قرارگیرد. در پایان نتایج بدست آمده از محاسبات المان محدود با نتایج به دست آمده از آزمایشات محققین پیشین مقایسه گردیده است و صحت نتایج این تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفته است.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.