پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی تاثیر تراکم برجابجایی و تنش نسبت به مسیررخداد بیشینه در تحلیل لرزه اییسدهاي خاکی
خلاصه هدف از این پژوهش بررسی اثرتراکم برجابجایی و تنش ناشی از اعمال نیروي زلزله در سد هاي خاکی است. به این منظور با تغییر عوامل مختلف مثل نوع خاك و تراکم به بررسی این امر اقدام شده است. نرم ورژن 12 می باشد که یکی از نرم افزارهاي قدرتمند اجزاي محدود است. در Ansys افزار مورد استفاده این پژوهش سعی شده با دقت در مدلسازي و در نظر گرفتن ابعاد بهینه وشرایط مرزي خاص تحلیل دینامیکی و لحاظ کردن آب پشت سد دقت محاسبات هرچه بیشتر افزایش یابد . بر اساس نتایج ملاحظه می شود با کاهش تراکم ، بیشترین کاهش ، مربوط به تنش افقی و جابه جایی افقی است .
خلاصه ارزیابی پایداري شیروانی ها و زمین لغزش ها یکی از چالش هاي بزرگ در مهندسی ژئوتکنیک می باشد. حتی زمانی که شرایط خاك و زمین شناسی منطقه بر پایه استاندارد هاي موجود ارزیابی و تحلیل پایداري بر اساس روش هایی که در پروژ هاي پیشین کارا بودند انجام گیرد، این امکان وجود دارد که رخداد گسیختگی مهندسین را شگفت زده کند. در این خصوص بهترین راه شناخت چنین پدیده هایی بررسی و مطالعه خرابی هاي گذشته می باشد. در اینمقاله به بررسی زمین لغزش رخ داده در منطقه پشت قلعه دورود و تحلیل پایداري در شرایط بلند مدت یا زهکشی شده و کوتاه مدت یا زمین لرزه پرداخته شده و ساز و کارلغزش روي داده تعیین گردیده است. سپس با انجام آنالیز برگشتی براي حالت زلزله، میزان مقاومت برشی زهکشی نشده بسیج شده در لحظه گسیختگی تخمین زده شده و در نهایت مقایسه اي بین پارامتر هاي بدست آمده از آنالیز برگشتی و پارامتر هاي بدست آمده از آزمایشات آزمایشگاهی انجام گرفته و سر انجام پایداري بلند مدت و کوتاه مدت توده مزبور بر پایه مقاومت برشی در حالت پسماند ارزیابی می گردد.
تاثیریخ زدگی دوره اي بر مقاومت یک محوري خاك رس تثبیت شده با پلیمر
خلاصه بهبود کیفیت خاك ها از دیرباز مورد توجه مهندسین عمران بوده است و روش هاي مختلفی تاکنون جهت اصلاح مشخصه هاي مقاومتی خاك هاابداع شده که یکی از آن ها تثبیت خاك می باشد.از جمله مواد تثبیت کننده خاك که در چند سال اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته پلیمرهاهستند. مقاله حاضر به بررسی اثر متغیرهایی نظیر مقادیر متفاوت پلیمر، زمان و سیکل هاي یخ زدگی و آب شدن بر مقاومت خاك رس تثبیت شدهبا پلیمر رزین اپوکسی پرداخته است.مقدار پلیمر مورد استفاده 3و 4و 5 درصد وزن خاك خشک،زمان عمل آوري 2و 4و 8 روز و سیکل هايیخ زدگی و آب شدن 1و 2و 3 سیکل در نظر گرفته شدند.آزمایش ها نشان می دهد که افزودن پلیمر رزین اپوکسی به خاك سبب افزایش خواصمقاومتی آن می شود و افزایش تعداد سیکل هاي یخ زدگی و آب شدن باعث کاهش مقاومت نمونه هاي تک محوري می شود.
خلاصه از میان خاكهاي مسئله دار می توان به خاكهاي متورم شونده اشاره کرد، این خاكها اغلب حاوي کانیهاي مونت موریلونیت بوده و با جذبآب افزایش حجم و با کاهش رطوبت دچار انقباض می شوند. عوامل متعددي از قبیل نوع کانی رسی، سربار و غیره در میزان پتانسیل تورمی اینخاكها موثرند که یکی از مهمترین آنها کیفیت آب می باشد. در این تحقیق اثر کیفیت آب بر پتانسیل تورمی این خاكها در چرخههاي متوالیتر و خشک بر روي یک خاك متراکم شده بررسی گردید. نتایج حاکی از آن بود که با افزایش میزان املاح موجود در آب، از میزان پتانسیل تورمکاسته می شود به طوري که آب مقطر تورم بیشتري را نسبت به آبهاي دیگر سبب می شود.
خلاصه آب ذخیره شده در پشت سدهاي خاکی و بتنی از طریق پی سد در صورتیکه کنترل مناسب نداشته باشد می تواند باعث بروز صدمات جدي براي آن شود . بیشترین صدمات حاصل در این حالت ناشی از افزایش گرادیان خروجی آب بوده که سبب فرار آب می شود .امروزه یکی از شیوه هاي متداول براي کاهش یا کنترل تراوش از پی سد ، حفر گمانه به فواصل معین و تزریق دوغاب سیمان می باشدبدین منظور جهت ارزیابی اثراتتزریق ، مطالعات و اقدامات خاصی باید قبل و در حین اجرا و بعد از تزریق صورت بگیرد تا بتوان نتایج مطلوبی را از روند عملیات تزریق داشتهباشیم . با توجه به محدوده پروژه سد آغ چاي خوي که تا حدودي تحت تاثیر گسلهاي منطقه از جمله گسل سلماس ، شمال تبریز و همچنین هوازدگی سنگ هاي آهکی نابرجاي موجود در تکیه گاه چپ و وجود درز وشکاف قابل ملاحظه در تکیه گاه راست سد ، لزوم انجام تزریق راجهت نفوذناپذیري پی و تکیه گاه ها بیش از پیش ملزوم می دارد.
ارزیابی ظرفیت باربري ریزشمع ها با استفاده از نتایج آزمایش بارگذاري
خلاصه 300 ) اطلاق می گردد که غالباً با تسلیح فولادي سبک و تزریق دوغاب سیمان همراه می mm ریز شمع به شمع هایی با قطر کوچک (کمتر از باشند و علاوه بر آنکه به عنوان یک المان باربر و مقاوم در برابر نشست عمل میکند، بدلیل تزریق دوغاب سیمان، سبب بهبود مشخصات مکانیکی خاك اطراف نیز میگردد. ریز شمع ها به طور مؤثر در بهبود خواص خاك و افزایش ظرفیت باربري و کاهش نشست به ویژه در پیسازه هايموجود و مقاوم سازي آنها به کار گرفته می شوند. مقاومت اصطکاکی ما بین ریز شمع و خاكو اثرات شبکه اي آنها به عنوان مکانیزمی قابل توجه جهت بهبود خواصخاك، مطرح می گردد. در این پژوهش همراه با استفاده از نتایج تجربیات علمی وعملی بر روي ریز شمع و انجام مطالعات پارامتریک بر روي آن و نیز مطالعات آماري، مکانیزم باربري ریز شمع بررسی میگردد. مطالعات انجام یافته به صورت تجربی، در جهت دقیق ترنمودن روابط مربوط به ظرفیت باربري ریز شمعها بسیار محدود می باشند. به منظور اطمینان از عملکرد مناسب ریز شمع ها، تعدادياز آنها تحت آزمایش بارگذاري قرار می گیرند. نتایج این آزمایشها به صورت نمودار بار به تغییر مکان تهیه می گردند که باتوجه به آنها می توان، سختی و ظرفیت باربري نهایی ریز شمع را بدست آورد. ظرفیت باربري نهایی به کمک روابط موجود در تفسیر دیاگرام بار –تغییر مکان، تعیین شده است وبدین ترتیب اثر تغییر پارامتر هاي مختلف بر روي ظرفیت باربري و نشست نهایی ریز شمع بررسی شد. از طرفی به منظور مطالعات آماري، چند مورد مطالعاتی گوناگون از ریز شمع با توجه به روش اجراي آنها جمع آوري شده و با مقایسۀ بین ظرفیت باربري نهائی بدست آمده از نتایج واقعی و روابط موجود، عوامل تاثیر گذار بر ظرفیت باربري نهائی ریز شمع به گونه اي دقیق تر ارائه شد.
چگونگی انتخاب نوع ماشین حفاري تمام مقطع تونل نسبت به شرایط ژئوتکینکی محل حفر
خلاصه یکی از مهمترین موضوعات در فرایند حفر تونل این است که در جبهه حفاري، خاك بصورت مناسب نگهداري گردد و بدین صورت تغییر شکلها به حداقل برسد. این موضوع در محیط هاي شهري از اهمیت خاصی برخوردار می گردد که ریزش تونل یا تغییر شکل هاي بزرگ فاجعه بار بوده و حتی تغییر شکل هاي محدودتر نیز باعث تخریب ساختمانها خواهد شد. لذا لازم است خاکهاي نرم و غیرچسبنده از لحظه حفاري تا زمان نصب تحکیمات نهائی، نگهداري گردند. در این مقاله به بررسی نوع دستگاه حفار مورد استفاده، نسبت به نوع خاك مورد حفاري و مزایا و معایب هر یک می پردازیم. مشاهده می شود که ماشین هاي SLURRY در محیطهاي درشت دانه و خاکهاي غیر چسبنده اشباع، عملکردضعیف تري نسبت به ماشین هاي دارند.
بررسی عملکرد تونل راه آهن تیپ A بدون رادیه در مقابل تغییر شکل حاصل از بارگذاري زلزله (مطالعه موردي آخرین تونل راه آهن ایران در مرز ترکیه)
خلاصه و تغییر شکهاي ثبت شده در تونل 85 راه آه ن، ابت دا FLAC راه آهن توسط نرم افزار A در این مقاله با استفاده از مدلسازي عددي تونل تیپ مدل صحت سنجی شده است. سپس با بارگذاري زلزله میدان نزدیک و تغییر شکهاي بدست آمده از این نوع بارگذاري عملکرد سیر و حرکت در آن بررسی شده است. نتایج نشان می دهد با ایجاد نواحی پلاستیک در اطراف تونل به میزان 26 سانتیمتر در پایه تونل نسبت به حالت تغییر شکل یافته کنونی، سیر و حرکت غیر ممکن خواهد شد و چنانچه در دوره نوسان زلزله قطاري در داخل تونل در حال سیر باشد با تغییرعرض خط راه آهن به میزان 35 + و 6- میلیمتر، قطار از خط خارج خواهد شد.
کلمات کلیدي :
زلزله میدان نزدیک، تغییر شکل ،FLAC ،تونل راه آهن، رفتارنگاري
خلاصه از جمله روشهاي مرسوم به منظور کاهش تغییر مکان جانبی کوله پلها ، ساخت آنها بر روي شمع می باشد. در سالهاي اخیر با تو جه به گسترش کاربرد ژئوسنتتیک ها ، و نظر به اینکه استفاده از ژئوگرید زمان ، تجهیزات و فضاي ساخت کمتري نسبت به شمع را در پی دارد ، تسلیح کوله پل با ژئوگرید جهت کاهش تغییر مکان جانبی آن معقولانه تر به نظر می رسد. در این مقاله اثر عمق تسلیح کوله پل با4متر انتخاب گردید. نتایج تحلیل عددي نشان / 3 متر و 8 / ژئوگریدر، با استفاده از روشهاي عددي مورد تحقیق قرار گرفته است. 2 عمقتسلیح 2 متري است .
تاثیر الیاف و پودر لاستیک بر مقاومت تک محوري و مدول الاستیسیته خاك ماسه اي تثبیت شده با پلیمر
خلاصه تثبیت و تسلیح خاك روش هاي موثر و قابل اطمینان براي بهبود خواص مکانیکی خاك از قبیل مقاومت و پایداري خا كها می باشند. در تحقیق حاضر ابتدا مقاومت تک محوري خاك تثبیت شده با استفاده از پلی وینیل الکل بدست آمده، سپس در مرحله دوم در یک درصد وزنی خاص پلیمر، درصد وزنی الیاف و درصد حجمی پودر لاستیک به خاك اضافه شده و مقاومت تک محوري را در درصد هاي مختلف بررسی کردیم. نتایج نشان داد که با افزایش درصد وزنی الیاف تا یک درصد وزنی خاص مقاومت تک محوري افزایش می یابد. همچنین با افزایش درصد حجمی پودر لاستیک به خاك مقاومت تک محوري روند کاهشی به خود می گیرد.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.